Search
Saturday 21 September 2024
  • :
  • :

Danas sunčano i toplo, ali promjena stiže brzo: Bit će i snijega ”

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva ponegdje u Hercegovini, na zapadu i sjeveroistoku Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu i sjeveru zemlje od 7 do 11, a dnevna od 10 do 17 stepeni.

Mjestimično moguća slaba kiša - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Mjestimično moguća slaba kišaFOTO: AVAZ

Sutra u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno, a u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i zapadu Hercegovine. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 11 do 18 stepeni.

U utorak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša u nižim područjima, a u višim susnježica i snijeg.

U nižim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 10 do 17 stepeni. Pad temperature tokom noći.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Tokom dana snijeg postepeno može preći u susnježicu i kišu. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od -1 do 4, a dnevna od -3 do 3, na jugu i sjeveru zemlje od 6 do 11 stepeni.

  • ” style=”box-sizing: border-box; position: relative; min-height: 1px; padding-right: 15px; padding-left: 15px; float: left; width: 642.656px;”>Biometeorološka prognoza - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Biometeorološka prognozaFOTO: SCREENSHOT/ FHMZ

Nakon prohladnog, mjestimično i tmurnog prijepodneva, u ostatku dana posvuda će biti sunčanije i ugodnije, uz porast temperatura zraka. Usljed konstantnog južnog strujanja, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće nešto izraženije, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenljivo vrijeme, poput glavobolje, nervoze, malaksalosti.

Avaz.ba




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.